Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147 или Ауди A3

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
    , докато при ГТВ-то отзад е наказание да седиш
    Така е май, моята щерка постоянно мрънка да сменям колата, но спокойно си спинка до София. Лошото е, че не остава място за щайгите с доматите.

п.с Между другото миналата седмица пътувахме трима (без дъщерята) до София и нямаше оплаквания, но определено си е комфортно за двама , пък и колегата си е харесал 147-ца.
    Last edited by Доко; d.m.y г., 18:58.

Comment

определено 147
      за домати и краставици се базикате, аз не карам такива неща - одържам на фронта на селското напрежение което ми се дава от 70 годишните
      иначе съм на семейни начела, ако така мога да се изразя, близо 2 години живея с приятелката си и с родителите си в 1 къща, та ... питката опечена вече ...
      Място за якета като има всичко е наред ... но предпочитам 147

Гледам обявите в cars.bg и mobile.bg, и виждам че цените за 147 започват от 5000лв. има и една която е 4600, но без кожи , без подлакътник и така ... и стигат до много повече (20 К) гаранционни коли, интересува ме как да позная кое става и кое не става, защото аз на 1 вата срещата кола няма да се хвърля това е 101 % ..
      Last edited by mihailradoslavov; d.m.y г., 19:15.

Comment

Първоначално публикувано от mihailradoslavov Покажи съобщение
        определено 147
        за домати и краставици се базикате, аз не карам такива неща - одържам на фронта на селското напрежение което ми се дава от 70 годишните
        иначе съм на семейни начела, ако така мога да се изразя, близо 2 години живея с приятелката си и с родителите си в 1 къща, та ... питката опечена вече ...
        Място за якета като има всичко е наред ... но предпочитам 147

Гледам обявите в cars.bg и mobile.bg, и виждам че цените за 147 започват от 5000лв. има и една която е 4600, но без кожи , без подлакътник и така ... и стигат до много повече (20 К) гаранционни коли, интересува ме как да позная кое става и кое не става, защото аз на 1 вата срещата кола няма да се хвърля това е 101 % ..
        Ето ена актуална тема за цените на Алфите
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=40757
        Личното ми мнение ,че 5к са нереално ниска цена за 147,аз бих гледал тези които са около 7 поне.
        Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

ооо .. има и за 4.600 ... хаха сигурно после излизат 2-ни

Comment

Ще си позволя и аз да кажа няколко думички...

Когато преди два месеца тръгнах да си търся кола изобщо си нямах на идея Алфа... да не говорим пък за модел. За мое съжаление ( или късмет ) за месец и нещо не можах да попадна на свестен екземпляр на това което търсих и се пренасочих към други марки и модели...
            В края на крайщата избора опря до Ровъв 600 или Алфа 156... или поне ми се искаше 156-ца с новата маска. Но.. не ми стигнаха силите и се насочих да търся запазена 147-ца. Под запазена имам в предвид да е в почти перфектно състояние отвсякъде.
            След близо месец обикаляне и много карани и оглеждани коли сведох избора до два автомобила... е... единия вече е моя собственост и бих казал, че съм доволен от избора.

Относно избора.. дизел или бензин! Ами... мразя дизелите... но ако се другата кола беше със същото обурудване сигурно сега щях да карам дизел. Сега... като си правя разчети за газов инжекцион... най-вероятно няма да си сложа. При пробега който правя на година (почти същия като твоя) не си струва инвестицията според мене.

1,6 или 2.0 литра... ами... колкото повече толкова по-добре... не, че и 1,6 върви кофти... но май няма 1,6 със екстрите които търсиш (може и да бъркам разбира се).

А относно А3 или 147.... видиш ли 147-ца в огледалото не можеш да я сбъркаш най-много да е припознаеш в някоя по-нова Алфа.

П.П. Линка към червената 147-ца... направо завидях.
            Last edited by Nimi; d.m.y г., 21:05.
            Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV

Comment

И на 1.6 ги има екстрите ... лошото е че като гледам колите повечето които са на пазара и са на по-разумни цени са 1.6 ...
              Дизел - от 7500 нагоре ... и 2.0 от там почват някъде ...
              Това което ми прави впечетление е , че 1.6 моторите ... по рядко имат копчелаци по волана ... и нави-та.
              Предполагам обаче, че това се дължи на парите които са броени в началото при закупуване на автомобила, защото от листа с екстрите, които се плащат дадени са отпаднали ...
              А всички знаем колко са стипцави повечето европейци и да кажа , че това е една доста добра черта те за това са напред ... а ние дето сме ларЖ ... сме на такова дередже положение
              Иначе мен борд, кожа и климатроник ми стигат + подлакътник, че афтърмаркетите в 90 % са големи боклуци
              Last edited by mihailradoslavov; d.m.y г., 21:28.

Comment

Първо се качи на такъв модел Алфа,за да имаш база за сравнение,когато купуваш.
                Прочети във форума за дадена година какво е базовото оборудване,за да не те премятат джамбазите с годината на произвадство и свалени екстри /мулти волан,подлакътник, и т.н./
                Отиди и виж колата ,която си харесал с някой,който разбира.
                Най-добре е с някой,който има Алфа и е от региона, в който е колата.
                Във всеки регион има хора от клуба /форума/ знаещи и можещи и едва ли някой ще ти откаже съдействие.
                А пък 147-ца за 4-5000 лв сигурно е лъскава гробница.
                Не се води по външния вид, а се качи и я тествай по дупки и скоростни отсечки.
                Пак повтарям - първо се качи и покарай Алфа ,за да имаш база за сравнение !!!!!!!!!
                Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

да и аз това бях намислил да питам някой от форума да помага в евентуалния град, като отида ...
                  а ти случайно като си от Ловеч, да не да си с една зелена алфа (хамелеон) ?

Comment

да и аз това бях намислил да питам някой от форума да помага в евентуалния град, като отида ...
                    а ти случайно като си от Ловеч, да не да си с една зелена алфа (хамелеон) ?
                    Аха, сиво-синкаво-зеленикаво-жълтеникаво...не я знам каква е,зависи от слъцето как пада в/у нея
                    Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

страшна е ... винаги като я видя и се радвам много ... често спираш до нас и те виждам (долу до галерията).
                      ако решиш нещо може да се разберем да ми я подариш
                      иначе до тогава ще зимам 147
                      ПП. тука в наше село знаеш ли кой най-добре ремонтира алфите Галин ли ? Или не ремонтираш в града?
                      Last edited by mihailradoslavov; d.m.y г., 22:38.

Comment

страшна е ... винаги като я видя и се радвам много ... често спираш до нас и те виждам (долу до галерията).
                        ако решиш нещо може да се разберем да ми я подариш
                        иначе до тогава ще зимам 147
                        ПП. тука в наше село знаеш ли кой най-добре ремонтира алфите Галин ли ? Или не ремонтираш в града?
                        За подарък.....трудно ще стане,но я продавам
                        А относно ремонтите е трудна работа-за всяко нещо ползвам различни хора.Сега ще ходя до София в сервиз на ХЕЕД-91 да слагам полиуретанови тампони на стабилиз.щанга , че тук всички мрънкат и искат майка си и баща си

Ако искаш обади се /0888 565 144_Красимир/ и ще говорим за някои подробности
                        Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Стана въпрос за екстрите...Моята 1,6 ниво на оборудване Дистинктив, което се води мисля най-високото и имам : Кожен салон с подгрев на предните седалки, ел стъкла, ел огледала с подгрев, двузонов климатроник, Фабрично стерео "BOSE" = перфектно озвучаване, Автопилот (неизползваем за нашите условия...имаме 2 магистрали едната 70-80-тина км, другата 200...), Кожен мултифункционален волан, Мрежа за багаж в багажника

Единствено нямам навигация и шибидах Навигацията за БГ мисля няма карти, дефакто става неизползваема...Шибидаха лично аз много щях да бъда щастлив, ако го имах
                          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Да поясня, А4-то има малко повече носачи от 156-цата и цената е към 1000лв на комплекта , ако е от качествените.
                            Тук е на половина http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1
                            anyway... супер съм недоволен от моята а4... , но това е друга тема

А3 пък ми идва много семпла някава...
                            Ти гледам вече си решил, но не бързай, гледай хубаво, че после да не станеш от алфа противниците

Аз за 1 месец и повече даже , на каквито гробове се нагледах в обл. Пловдив...
                            Така че Be Carefull!!!

Успех и се надявам да кажеш на какво си скочил.

Comment

всичко е до късмет ... смиъл такъв, че и за 10К лева да зема алфа пак не се зане знае ли се ... насочил съм се към нов внос кола, иска ми се да не е карана в България ... но и това си е ножКа с 2 остриета ...

Comment

всичко е до късмет ... смиъл такъв, че и за 10К лева да зема алфа пак не се зане знае ли се ... насочил съм се към нов внос кола, иска ми се да не е карана в България ... но и това си е ножКа с 2 остриета ...
                                Като вземеш нов внос ще ти се наложи да смениш термостат, водна помпа, ремъци и ролки + масло, най-вероятно съединител, най-вероятно датчик на колянов вал, че горят като бенгалски огньове, а ако вземеш карана в БГ най-вероятно ще сменяш предно окачване. Ти си направи сметката кое ти е по-изгодно и си запази съответните суми в резерв. И още веднъж те съветвам да си вземеш дизел, тоя лаф за малкото километри и бензина важи само за чисто нови коли от магазина
                                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                                X